En knallgod, sunn og frisk påleggsalat som metter godt!
Spis den alene på et godt stykke brød, til en grønn salat, eller prøv den f.eks. med kylling, bacon, egg, skinke eller ost.
Jeg liker den med et par ekstra skiver eple, litt spekeskinke og chiliflak. Snadder!
Perfekt til frokost eller lunsj.
1 avokado, i biter
1/2 syrlig eple, i små terninger
2 ss gresk yoghurt, laktosefri
2 ts basilikumpesto
1 liten stilk vårløk, finhakket
1 ss pinjekjerner
ca 1/2 ts tørkede chiliflak, etter smak og behag (evt frisk chili)
(litt fetaost om ønskelig)
Smak til med
1-2 ss ferskpresset lime
nykvernet pepper
en klype urtesalt
Bland sammen yoghurten, pesto, vårløk, pinjekjerner og chiliflak i liten skål.
La gjerne stå og godgjøre seg i ca 10 minutter.
Smak til med sitronsaft, urtesalt og pepper.
Ha oppi avokado- og eplebitene, og bland alt godt sammen.
(Det er også godt med noen biter revet fetaost oppi, om ønskelig.)
Nå er det bare å hente fram et godt stykke brød, ha godt med salat oppå, og kooos deg!
Toppes gjerne med litt ekstra vårløk og pinjekjerner, og vil du ha mer «omf» hiver du på mer chili.
Chiliolje er nydelig til!
Chiliolje er nydelig til!