Superenkelt og veldig fort gjort!
Jeg delte røra i to, og lagde et brett med vanlige knekkebrød,
og ett brett hvor jeg tilsatte litt ekstra smak.
Begge deler er veldig godt, prøv deg gjerne fram og finn DIN favorittsmak!
![]() |
Med soltørket tomat, urter og parmesan til venstre, den vanlige utgaven til høyre. |
Finn fram en stor bakebolle, og bland sammen:
3 dl havregryn (glutenfrie, om ønskelig)
2 dl sesamfrø
1,5 dl linfrø
1,5 dl solsikkekjerner
1 dl mandler, finhakkede
1,5 dl hasselnøtter, finhakkede
2 dl sammalt speltmel, evt. grov glutenfri melblanding
en klype salt, bruk gjerne urtesalt
ca 5 dl vann
(Jeg kjører mandler og hasselnøtter i en stavmikser med beholder)
Rør alt godt sammen. Finn fram to stekebrett og kle dem med bakepapir.
Nå har du to valg:
1. Fordel røra utover begge stekebrettene.
Bruk en slikkepott og prøv å få det så tynt og jevnt som mulig.
2. Del røra i to.
Fordel den ene delen utover det ene stekebrettet.
Ha den andre halvparten over i en egen bolle. Tilsett
1/2 ts tørket timian
1/2 ts tørket rosmarin
8-10 stk soltørkede tomater, finhakket (ikke i olje)
ca 4 ss ferskrevet parmesan
Bland dette godt inn i røra, og fordel den så utover det andre stekebrettet.
![]() |
Knekkebrødene med soltørket tomat, urter og parmesan er nydelig med f.eks. ost og skinke. |
Sett begge brettene inn i ovnen på 180 grader varmluft.
Åpne gjerne stekeovnsdøren etter 6-7 minutter for å slippe ut damp.
Etter 12-13 minutter tar du brettene ut. Bruk et pizzahjul til å skjære passe store knekkebrød.
Sett brettene inn i ovnen igjen,
bytt plass på dem sånn at det som sto øverst først, nå settes ned.
Stek i 13 nye minutter, åpne døren halvveis i steketiden.
Bytt plass på brettene igjen, stek i 13 minutter til. Slipp ut damp.
Så byttes brettene en siste gang, og steker i 13 minutter.
4 intervaller, altså, i underkant av en time steking.
Slå av ovnen, og sett stekeovnsdøra på gløtt. La knekkebrødene stå i ovnen i 15 minutter før du tar dem ut. Bruk en stekespade og knekk bitene forsiktig fra hverandre.
La avkjøle på rist.
Oppbevares i lufttett boks.
![]() |
Knekkebrød med frø og nøtter. |
Håper det smaker!