Sprø knekkebrød – både med og uten urter

Superenkelt og veldig fort gjort!
Jeg delte røra i to, og lagde et brett med vanlige knekkebrød,
og ett brett hvor jeg tilsatte litt ekstra smak.
Begge deler er veldig godt, prøv deg gjerne fram og finn DIN favorittsmak!
Med soltørket tomat, urter og parmesan til venstre,
den vanlige utgaven til høyre.
Finn fram en stor bakebolle, og bland sammen:
3 dl havregryn (glutenfrie, om ønskelig)
2 dl sesamfrø
1,5 dl linfrø
1,5 dl solsikkekjerner
1 dl mandler, finhakkede
1,5 dl hasselnøtter, finhakkede
2 dl sammalt speltmel, evt. grov glutenfri melblanding
en klype salt, bruk gjerne urtesalt
ca 5 dl vann
(Jeg kjører mandler og hasselnøtter i en stavmikser med beholder)
Rør alt godt sammen. Finn fram to stekebrett og kle dem med bakepapir.
Nå har du to valg:
1. Fordel røra utover begge stekebrettene.
Bruk en slikkepott og prøv å få det så tynt og jevnt som mulig.
2. Del røra i to.
Fordel den ene delen utover det ene stekebrettet.
Ha den andre halvparten over i en egen bolle. Tilsett
1/2 ts tørket timian
1/2 ts tørket rosmarin
8-10 stk soltørkede tomater, finhakket  (ikke i olje)
ca 4 ss ferskrevet parmesan
Bland dette godt inn i røra, og fordel den så utover det andre stekebrettet.
Knekkebrødene med soltørket tomat, urter og parmesan er nydelig med f.eks. ost og skinke.
Sett begge brettene inn i ovnen på 180 grader varmluft.
Åpne gjerne stekeovnsdøren etter 6-7 minutter for å slippe ut damp.
Etter 12-13 minutter tar du brettene ut. Bruk et pizzahjul til å skjære passe store knekkebrød.
Sett brettene inn i ovnen igjen,
bytt plass på dem sånn at det som sto øverst først, nå settes ned.
Stek i 13 nye minutter, åpne døren halvveis i steketiden.
Bytt plass på brettene igjen, stek i 13 minutter til. Slipp ut damp.
Så byttes brettene en siste gang, og steker i 13 minutter.
4 intervaller, altså, i underkant av en time steking.
Slå av ovnen, og sett stekeovnsdøra på gløtt. La knekkebrødene stå i ovnen i 15 minutter før du tar dem ut. Bruk en stekespade og knekk bitene forsiktig fra hverandre.
La avkjøle på rist.
Oppbevares i lufttett boks.
Knekkebrød med frø og nøtter.
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *