Ovnsbakt paprikapesto

Jeg eeelsker smaken av ovnsbakte grønnsaker, og ovnsbakte paprika spesielt. 
Denne pestoen har en fantastisk fyldig og rund smak som passer de fleste ganer, 
vil du ha litt mer futt kan du tilsette noen dråper chiliolje. 
Nyydelig å ha på en skive godt brød med spekeskinke, parmesan og en deilig olivenolje.
1 rød paprika
1 gul paprika
2-3 fedd hvitløk
50 g mandler, skåldet
1 håndfull ferske basilikumblader
50 g parmesan
0,5 dl extra virgin olivenolje
(jeg bruker Mantinea fra Oliviers & Co)
saften av 1/2 sitron eller lime
salt
Skjær paprikaene i to, og fjern frø og kjerner. Legg dem med snittsiden ned på en bakepapirkledd rist. 
Legg to fedd hvitløk (ikke skrelte) ved, og stek  på midterste rille i 30 minutter på 220 grader.
Mot slutten av steketiden skal paprikaene begynne å få farge på skinnet. Sett evt. grillen på, og «svi» dem litt ekstra. Følg godt med når du gjør dette, veien er kort fra svidd skinn til forkullet paprika…
Legg hvitløken til side, og legg paprikaene i en pose eller en bolle dekket med plastfilm. 
La de ligge der og avkjøle til de er såpass lunkne at du klarer jobbe med dem. Ta tak i paprikaskinnet, dra det av og kast det. Legg paprikafiletene oppi en food processor. 
Klem hvitløken ut av skinnet og ha oppi sammen med paprikaen.
Kok opp vann, trekk av platen og ha mandlene oppi. La de ligge der et minutt eller to, hell de så ut i en sil, og legg dem på et kjøkkenhåndkle. 
Bruk håndkleet til å «massere» skinnet av mandlene, og ha så mandlene oppi food processoren sammen med paprika og hvitløk, basilikum, parmesan, olje og sitronsaft. 
Kjør alt til en jevn masse. 
Smak til med salt og evt mer sitronsaft.
Fantastisk god til pasta, pastasalater, kylling og fisk, som dip til grønnsaker eller chips, eller på en skive godt brød – med eller uten pålegg. 
Oppbevares i kjøleskapet, brukes innen 3-5 dager. Kan fint fryses. 
Håper det smaker!

En kommentar til “ Ovnsbakt paprikapesto

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.