Kjøttsaus med alt som er godt

Lukten som fyller huset mens denne står og godgjør seg i ovnen er helt fantastisk!
Den krever litt arbeid i forkant med finhakking og steiking, men så kan du glemme den de neste 4 timene.
Sluttresultatet er en knallgod og fyldig tomatsaus som kan nytes som den er til pasta, eller brukes i lasagne, på pizza eller som base til suppe.
Her er nok til dagens middag, (4 pers) og enda en god del til frysen.
3 gulrøtter
2 løk
250 g godt bacon
olivenolje
2 stilker selleristang
4 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
4 x 400 g bokser med tomater
100 g soltørkede tomater (jeg bruker de i pose fra O&Co)
1/2 ts revet muskatnøtt
1 stjerneanis
1 laurbærblad
1 ts brunt sukker
400 g karbonadeig
200 g svinekjøttdeig
Jeg liker å smake til med
en god klunk extra virgin olivenolje
2-3 ss vellagret balsamico
en håndfull fersk basilikum, finhakket
tørket timian
salt og pepper
Skjær gulrøtter og løk i mindre biter, og strimle baconet.
Ha alt oppi en stor gryte (som også tåler å settes i ovnen) og tilsett en god klunk olivenolje.
Stek på middels varme til løken er myk og baconet gyllent.
Skjær selleristengene i biter, og finhakk hvitløken, og ha oppi. Bland godt, og la steke med i et par minutter.
Tilsett tomatpureen, tomatene, finhakket soltørket tomat, sukker og krydderet. Kok opp og la småputre under lokk mens du steker kjøttet med litt olje i en stekepanne.
Hakk opp kjøttet mens du steker, og når det er ferdig heller du alt over i gryten med tomatsaus. Få med alt av stekesjy.
Sett gryta (med lokk) inn i ovnen på 150 grader, og la den stå der og kose seg de neste 4 timene.
(Rør evt rundt i gryta etter halvgått tid.)
Etter 4 timer tar du gryta ut, og lokket forsiktig av. Fjern laurbærbladet og stjerneanisen.
Tilsett en god klunk olivenolje, balsamico og basilikum, og rør godt.
Smak til med salt, pepper og timian (og evt mer sukker).
Servér til nykokt pasta med ferskrevet parmesan over, og gjerne litt ekstra olivenolje.
Skikkelig snadder!
PS: Om du har barn som er kresne når det kommer til «klumper» (gulrot og selleri f.eks) i maten, bruk en potetmoser på sausen når den er avkjølt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *