Denne sausen lager du mens pastaen koker.
Perfekt for travle hverdager,
fort gjort og fantastisk godt!
Guttas favoritt her i huset, nok til 2 små og 2 store.
150 g godt bacon
1 stort eller 2 små fedd hvitløk
3 dl fløte
0,5 dl ferskrevet parmesan
125 g fersk mozzarella
ca 0,5 ts tørket timian
ca 1 ts tørket oregano
1 ss tørket gressløk
1 ss Kviteseidsmør
nykvernet pepper
Skjær baconet i tynne strimler og stek det på middels varme i en stekepanne.
Finhakk hvitløken og ha den oppi stekepanna når baconet har fått fin farge. La surre med i rundt et halvt minutt.
Tilsett fløte (jeg bruker 2 dl kremfløte og 1 dl matfløte, men her funker begge deler) og revet parmesan. Riv mozzarellaen i mindre biter og ha oppi, rør godt sammen og la småputre til all osten er smeltet, 2-3 minutter.
Ha alle de tørkede urtene oppi, og tilsett smøret. Rør om, og la sausen koke i ett minutt.
Smak til med pepper.
Serveres over nykokt pasta, gjerne toppet med en god olivenolje og ferskrevet parmesan.
Håper det smaker!
(Synes du sausen blir for tykk? Spe gjerne med litt ekstra fløte eller melk.)