Pavlovakrans med klementincurd

I går var nyttårsaften, og jeg lagde en 
litt annen variant av min vanlige pavlova. 
For enkelhets skyld lager jeg dette innlegget, 
sånn at du slipper hoppe mellom oppskriftene om du vil lage det samme! 
6 eggehviter
3 dl sukker
1 dl melis 
1 ts eddik
(bruk gjerne bringebæreddik om du har, hvitvinseddik går også finfint)

Finn fram en stålbolle/glassbolle som er helt ren og fettfri. Pisk eggehvitene til skum, og ha i sukker og melis litt etter litt, la vispen gå uavbrutt på høy hastighet. Tilsett eddiken mot slutten. 
 Marengsen skal bli tykk og stiv, og du skal kunne lage «fjelltopper» av den uten at den faller sammen. 
Ha marengsen på en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn gjerne en stor sirkel bak på papiret, så har du noe å forme marengsen etter. Lag gjerne en forhøyning ytterst på kantene, så holder fyllet seg bedre på plass.

Jeg steker denne midt i ovnen på 140 grader den første timen, så skrur jeg ned til 110 den neste. 
Jeg lager alltid marengsen kvelden før jeg skal ha den, sånn at når jeg slår av ovnen etter to timer, lar jeg den stå inni ovnen til dagen etterpå – med døren lukket.

Resultatet blir alltid sprø marengs med myk innside, akkurat som jeg liker den. Nå har du 6 eggeplommer til overs, og det er midt i blinken, for da lager du denne herligheten:

Klementincurd:

2 dl sukker
125 g usaltet smør
revet skall av 1 klementin
saften av 6-7 klementiner, 2 dl tilsammen
saften av 1/2 lime
6 eggeplommer

Ha sukker, smør, revet skall og klementin- og limesaften i en kasserolle, og smelt det på middels varme til sukkeret er helt oppløst.
 Rør hele tiden, og ta kasserollen av varmen før blandingen når kokepunktet.
Sett så til sides mens du visper eggeplommene luftige i en egen bolle.
Hell så eggeplommene i en tynn stråle over i smørblandingen, mens du visper hurtig og jevnt.
Det er viktig at blandingen ikke skiller seg.
Sett kasserollen tilbake på lav varme (eller sett den over et vannbad),
og rør i den hele tiden til curden tykner. (Må IKKE koke!)
Dette tar vanligvis 5-10 minutter.
Avkjøl.
Dette er en STOR porsjon, og omtrent dobbelt så mye som du trenger til kransen. Vi spiser resten på yoghurt, is, cottage cheese eller scones.

Når jeg lager pavlova med denne klementincurden , pisker jeg sammen

1 pk kremfløte

og har oppå marengsen. Så har jeg curden oppå kremen, før jeg legger frukt og bær på.
Bruk det du liker, på bildet ovenfor har jeg brukt:

Jordbær skåret i skiver
Blåbær
Physalis
1 stjernefrukt i skiver
3 klementiner i skiver
Frø av granateple
Mynteblad
1 1/2 pasjonsfrukt, skåret i båter

Håper det smaker!

En kommentar til “ Pavlovakrans med klementincurd

  1. Elsker Pavlova, og denne ser om mulig enda bedre ut. MÅ prøves! Snakk om blikkfang på kakebordet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *