Klementincurd

På årets siste dag lager jeg pavlova.
Pavlovakrans faktisk, inspirert av Elin på krem.no
Til denne har jeg laget en knallgod klementincurd, eller klementinsaus om du vil. 
Her bruker jeg de 6 eggeplommene jeg får til overs når jeg lager marengsbunnen, 
og den blir fantastisk god!!
Dette blir en stor porsjon, men fortvil ikke…
Den er nemlig nydelig også på cottage cheese, gresk yoghurt, is, scones, milde oster, eller å dyppe biscotti i…snadder!
Holder seg minst en uke i kjøleskapet. 
2 dl sukker
125 g usaltet smør
revet skall av 1 klementin
saften av 6-7 klementiner, 2 dl tilsammen
saften av 1/2 lime
6 eggeplommer
Ha sukker, smør, revet skall og klementin- og limesaften i en kasserolle, og smelt det på middels varme til sukkeret er helt oppløst.
 Rør hele tiden, og ta kasserollen av varmen før blandingen når kokepunktet. 
Sett så til sides mens du visper eggeplommene luftige i en egen bolle. 
Hell så eggeplommene i en tynn stråle over i smørblandingen, mens du visper hurtig og jevnt. 
Det er viktig at blandingen ikke skiller seg.
Sett kasserollen tilbake på lav varme (eller sett den over et vannbad), 
og rør i den hele tiden til curden tykner. (Må IKKE koke!)
Dette tar vanligvis 5-10 minutter. 
Avkjøl. 
Nå har du en herlighet som er klar til å gå oppå fløtekremen på pavlovaen. Resten bruker du på frokostyoghurten din i morgen. 
Håper det smaker. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.