Panna cotta med hvit sjokolade og jordbær- og bringebærcoulis

Jeg er en stor tilhenger av alt som kan lages dagen i forveien når vi venter gjester. 
Panna cotta er enkelt å lage til mange, og den tåler fint opptil 2 dager i kjøleskapet før den serveres. Du kan lage coulis av det meste av bær.
Jeg hadde litt for lite jordbær og litt for lite bringebær til å lage sausen kun av én bærtype,
derfor ble det en blanding.
Funket finfint! 🙂

Denne oppskriften er til 4 personer.

4 dl kremfløte
1 vaniljestang
2 plater gelatin
ca 100 g hvit kokesjokolade
Hell fløten i en kasserolle. Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha både frøene og vaniljestangen oppi med fløten. Varm opp på lav varme mens du hele tiden rører i blandingen. 
Vær obs, blandingen må IKKE koke, trekk av platen rett før kokepunktet.
Slå av platen, og la det stå og trekke i ca 10 minutter. 
Legg gelatinplatene i kaldt vann, la disse også ligge i ca 10 minutter.
Finhakk kokesjokoladen.
Ta vaniljestangen ut av fløteblandingen, kryst vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i blandingen til de er oppløst.
Ha den hvite sjokoladen oppi, litt om gangen, mens du stadig rører.
Hell så blandingen over i de glass/skåler/former du ønsker, og sett i kjøleskapet. Bør stå minst 5 timer, jeg foretrekker å lage disse kvelden før de skal serveres.

Jordbær- og bringebærcoulis:

ca 100 g jordbær
ca 100 g bringebær
1-2 ss sukker
en skvis sitronsaft (om ønskelig)

Ha bærene i en liten kjele sammen med sukker, og kok opp. Smak evt til med mer sukker. La det småputre i ca 5 minutter. Finn fram en sil og sett over en bolle. Ha blandingen over i silen, bruk en myk slikkepott til å presse saften ned til en glatt saus.
Kok så opp den glatte sausen, og la den koke inn til ca halv mengde. Smak evt til med litt sitronsaft.
Avkjøl, og hell over panna cottaene som står klare i kjøleskapet.

2 kommentarer om “Panna cotta med hvit sjokolade og jordbær- og bringebærcoulis

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.