Sitronterte med marengslokk

Jeg kunne spist denne hver dag! 
Jeg er ingen stor kakespiser, men denne liker jeg. Syrlig lemon curd og søt marengs, helt perfekt!
125 g smør
4 dl hvetemel
100 g finhakkede hasselnøtter
1 egg
Smuldre smøret og melet med de finhakkede hasselnøttene. Bland inn egget, og sett deigen i kjøleskapet i 20-30 minutter. 
Trykk så deigen ut i en paiform, prikk den med en gaffel, og forstek den på 200 grader i 12-15 minutter. Avkjøl. 
Lemon curd:
 2 sitroner, revet skall og saften
4 eggeplommer
2,5 dl sukker
125 g smør
Vask sitronene, og finriv skallet. Press saften ut, og bland både saft og skall med sukker og eggeplommene i en liten kjele.
Smelt smøret og rør det inn i eggeblandingen. Varm opp på lav/middels varme, til blandingen begynner å tykne. Rør hele tiden, og pass på at det IKKE begynner koke. 
Når lemon curden har tyknet, heller du den over paibunnen. 
Marengs:
5 eggehviter
2,5 dl dl sukker
mandelflak til topping(om ønskelig)
Pass på at det ikke er noe eggeplomme sammen med hvitene, og at både bollen og vispen du skal bruke er rene og fettfrie. Stivpisk eggehvitene, og tilsett sukkeret litt etter litt. Pisk videre til marengsen er blank og konsistensen fin og stiv.
Fordel marengsen over lemon curden, jeg bruker bare en slikkepott og en skje, vil du ha det litt mer forseggjort kan du bruke en sprøytepose.
Topp gjerne marengsen med litt mandelflak.  
Skru ovnen på 220 grader, og stek i ca 10 minutter. Marengsen skal bli gylden, og være lett sprø utenpå og myk inni. 
Så…er det bare å NYTE!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.