Enkel kyllinggryte med karri

Knallgod og enkel hverdagsgryte. 
Ønsker du litt mer futt i den, tilsett gjerne tørkede chiliflak. 
Dette er en sånn gryte det ikke er så lett å ta (fine) bilder av 
(spesielt nå når høstmørket har senket seg), 
men jeg lover…den er myyye bedre enn det bildet klarer formidle! 😉 
Metter 4 personer.
 ca 2 ss olivenolje
ca 2 ss smør
2 ss karri
1 sjalottløk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
3 kyllingfileter
1 boks kokosmelk
1 liten boks (220g) ananas, også saften
6 poteter i terninger
1 pastinakk i terninger
3 gulrøtter i terninger
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
Smelt smør og olivenolje i en gryte som også tåler å stå i ovnen. 
Ha karri, sjalottløk og hvitløk oppi, og la surre på middels varme i et par minutter. Rør jevnt. 
Skjær kyllingen i mindre biter og ha over i gryta. La surre med til de har fått en fin stekeflate. 
Hell kokosmelken og saften fra ananasboksen oppi. 
Rør godt, og ha så oppi poteter, pastinakk og gulrot. 
(Her kan du variere grønnsakene, dette er en fin måte å bruke opp litt dvaske rester på.)
Krydre med salt og pepper, kok opp, og legg ananasskivene på toppen. 
(Du kan selvfølgelig skjære dem i biter og blande i gryta også.)
Ha gjerne litt ekstra olivenolje over før du setter lokket på. 
Nå går gryta inn i ovnen på 200 grader i ca 1 time, til alt er mørt og godt. 
Rør rundt i gryta før servering, og smak til med evt mer salt eller pepper. 
Servér gjerne med risnudler og/eller naanbrød.
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *