Heines polarbrød

Polarbrød er en stor favoritt hos guttene her, 
og jeg synes selv det er veldig enkelt og greit å hente dem fram enten det er snakk om matpakker eller kvelds. 
Disse er ikke like «lette og luftige» som de du kjøper i butikken, men det er desto mer mat i dem. 
Og – de er godkjente av to kritiske gutter på 4 og 7 år. 
Ikke verst bare det! 😉 
Denne deigen gir ca 40 polarbrød, litt avhengig av størrelsen du lager dem i: 
500 g siktet speltmel
300 g sammalt speltmel
150 g havremel
50 g chiafrø
1 pose tørrgjær
1 ts sukker, toppet
1 ts salt, strøken
2 dl vann
4 dl melk
1 dl mild extra virgin olivenolje, f.eks. Mantinea
+ ca 1 ss olivenolje
Bland alt det tørre i en bakebolle. 
Ha vannet og melken i en kasserolle, og varm det opp til ca 40 grader. 
Tilsett oljen oppi bakebollen med melet, og hell over melkeblandingen når den har nådd riktig temperatur. 
Eltes i vel 5 minutter i kjøkkenmaskinen. Deigen skal være myk, og ikke for fast. Min deig er gjerne litt klissete når den er ferdig.  Jeg tilsetter da 1 ss olivenolje og smører deigen godt inn med hendene. Nå er den glatt og fin å jobbe med. 
Ha plastfolie over bakebollen, og sett den til heving på et lunt sted i ca 45 minutter. 
Hell deigen ut på benken. Jeg bruker ikke mel til utbakingen, men du må gjerne bruke det om du synes det gjør kjevlingen lettere. 
Del deigen i to, og kjevle ut hvert emne til det er max 0,5 cm. 
Jeg gjør det enkelt, og bruker pizzaskjæreren til å lage et stort rektangel, som jeg deler inn i  rektangler/firkanter i passe størrelser.
Om du vil, må du gjerne bruke pepperkakeformer til å trykke ut figurer. 
Prikk hvert brød med en gaffel eller lignende. 
Legg polarbrødene på bakepapirkledde stekebrett, og la etterheve i 15-20 minutter. 
Stekes på 200 grader, midterste rille, i 10-12 minutter. Følg med, de skal være lett gyldne og myke. 
Stekes de for lenge, blir de fort tørre. 
Avkjøl, og nyt! 
Kan fint fryses. 
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.