Superenkle hverdagsrundstykker i form

Det er skikkelig fort gjort og hive disse sammen, la dem heve i forma og så steke, selv på litt travle ettermiddager.
Rykende fersk kveldsmat, det er deilig, det!
De kan også anbefales som tilbehør til supper eller gryter. 
400 g siktet speltmel
100 g havremel
3/4 ts salt
1 ts sukker
1 ps tørrgjær
 20 g smeltet smør
ca 3 dl vann, ca 40 grader
2 ss mild olivenolje
1 egg til pensling 
 Ha alt det tørre i en bakebolle, og bland det sammen. 
Hell over smeltet smør (lett avkjølt) og vann, og la kjøkkenmaskinen elte det sammen til en glatt deig, i 4-5 minutter. 
Tilsett olivenoljen når deigen har samlet seg. 
Hell deigen ut på kjøkkenbenken, bruk mel på om nødvendig, men oljen skal ha gjort deigen smidig nok til å kunne arbeides med uten mel.
Del deigen inn i 9 mindre emner på ca 90 gram hver. 
Trill hvert emne til boller, evt. trill ut en pølse på ca 30 cm, tvinn den to ganger rundt hånda og feste enden opp i midten av «bollen». 
Se bildet under. 
Legg bollene sammen i en ildfast form, la det være litt rom imellom dem, for de hever en god del. 
Jeg hever disse på heveprogrammet i dampovn, 30 minutter på 40 grader. 
Har du ikke dampovn, hev dem i minst 45 minutter på et lunt sted. Dekk da til formen. 
Pisk sammen egget i en skål, og pensle rundstykkene. 
Strø havregryn (og evt litt maldonsalt) oppå om ønskelig.
Stekes på midterste rille på 230 grader i 15 minutter. 
Hiv gjerne en kopp med vann inn i ovnen like før du lukker stekeovnsdøra, da får rundstykkene sprø og fin overflate.
Etter 15 minutter senker du temperaturen til 200 grader, og steker videre i 10-15 minutter til. 
Overflaten skal være gylden, og ikke for mørk.
La avkjøle på rist. 
Nytes helst samme dag, og gjerne mens de ennå er litt lunkne.
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.