Denne deilige retten er super å lage når du venter flere til bords.
En halvtimes forberedelser, så gjør den seg selv i ovnen.
Oppskriften metter 4 sultne munner.
4 lammeskanker
4 ss hvetemel
salt og pepper
olje/smør til steking
1 aubergine i terninger
1 squash i strimler
1 løk i terninger
6 fedd hvitløk, finhakket
3-4 kvaster rosmarin, finhakk bladene
2 ss frisk oregano, finhakket
skallet fra 1 sitron
1 bx hermetiske tomater
2,5 dl hvitvin
Tørk av lammeskankene, vend dem i melet og salte og pepre.
Varm olje og smør i en stekepanne, og brun skankene. Legg dem så over i en ildfast form.
Ha aubergin, squash og løk i stekepanna, ha på mer olje om det trengs.
La surre noen minutter, ha det så over i den ildfaste forma sammen med lammeskankene.
Ha den finhakkede hvitløken og urtene også over i forma.
Bruk en grønnsaksskreller og lag strimler av sitronen. Ha oppi forma, og tilsett tomatene og hvitvin. Bland lett.
Dekk forma med folie, og sett den inn i ovnen på 150 grader, nest nederste rille.
Stekes i 3-4 timer, til kjøttet er mørt og slipper beina.
Servér på varme tallerkener med pasta eller potetmos, toppet med nyrevet parmesan og en god olivenolje.
(Ps. Ha på klær med god plass i, her er det ikke lett å stoppe i tide…)
😉