Middagspai med chorizo og poteter

Å lage pai er en helt utmerket måte å få brukt opp rester i kjøleskapet på.
De smådvaske grønnsakene, middagsrestene, påleggsskalker…alt går i paien. Servér en grønn salat ved siden av, og voila! 
Enkel og takknemlig mat. 
Denne varianten er med krydret pølse og poteter, en mettende og smakfull middag. 
Metter 3 voksne personer.  Er dere flere til bords, legg gjerne på ekstra poteter i skiver. 🙂 
Med denne paien har jeg «jukset» og brukt Nå ferdig paibunn fra Tine. 
Helt genial på travle hverdager, spør du meg. 
Vil du heller lage selv, finner du oppskrift her.
olivenolje
250-300 g rå chorizopølse 
(f.eks. Jacob’s som fås kjøpt i dagligvaren)
1 rødløk, finhakket
4 aromasopp, grovhakket
 1 fedd hvitløk, finhakket
3 stk grillede paprika (fra glass)
1 ts tørket timian
nykvernet pepper
50-100 g fetaost (smak og behag hvor mye man vil ha på)
2 egg 
1 eggeplomme 
(jeg bruker hviten til å pensle potetene med)
3 ss mager kesam (bruk gjerne vanlig)
1 dl melk
ca 1,5 dl revet ost
6 små kokte poteter
1 vårløk
Rull paideigen ut i en ildfast form, og prikk den lett med en gaffel. 
Sett i kjøleskapet. 
Lag et snitt i chorizopølsene, og trekk skinnet av. Ha kjøttet i en stekepanne sammen med finhakket rødløk og litt olivenolje. Hakk kjøttet fint underveis i stekingen, og tilsett aromasopp og hvitløk når kjøttet har tatt farge og løken er blank og myk. Stek videre på middels varme i et par minutter.
Skjær de grillede paprikaene i strimler, og ha oppi stekepannen sammen med timian og litt pepper. Bland godt, trekk så pannen av platen. 
Ha kjøttmassen over i paibunnen. Bryt fetaosten i biter, og fordel over kjøttet. 
Rør sammen eggene og eggeplommen med kesam og melk, og ha i osten. Bland godt. 
Hell eggestanden over paifyllet. 
Skjær de kokte potetene i skiver på ca 0,5 cm. Legg de over paien, og pensle med eggehviten. 
Avslutt med finhakket vårløk, og gjerne et lite ekstra dryss pepper og ost. 
Stekes på 200 grader i 35-40 minutter, til overflaten er gyllen og eggestanden er satt. 
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.