Tortillalafser av speltmel

Et supergodt hjemmelaget alternativ til tacoen eller andre wraps med alskens fyll. 
Disse tortillalefsene har du ferdig på 1 time fra du begynner med deigen, og de egner seg finfint til å fryses. 
De blir ikke like store som de største du kjøper på butikken, men de metter mer, og denne oppskriften rekker til 4 voksne. 
200 g siktet speltmel
200 g sammalt speltmel
1/2 ts salt
3 ss extra virgin olivenolje
 ca 2,5 dl varmt vann
Ha vannet i en liten kasserolle, og varm det opp til det begynner ryke av det. Ta det så av platen. 
Ha melet i en bakebolle sammen med saltet. 
Lag et «hull» i midten av melet, og ha oljen og vannet oppi. Bruk en slikkepott eller en sleiv og jobb deigen godt sammen. 
Når deigen har samlet seg og ikke lenger er så klissete, ha den på benkeplaten og kna den godt. Deigen skal være god og varm. 
Jeg tilsetter ikke mer mel, verken på benkeplaten eller senere under utbaking, men synes du den er vanskelig å jobbe med, justerer du selv med mer mel evt litt olje på hendene.
Ha deigen tilbake i bakebollen, dekk med plast og la den hvile på benken i ca 20 minutter. 
Trill deigen ut til en pølse, og del den i to. Del så hver halvdel i to igjen, og fortsett til du har fått 16 biter av deigpølsen. 
Trill hver bit ut til en ball, trykk den flat og form den rund, og kjevle den tynn. Jeg kjevler dem så tynne at du NESTEN kan se gjennom deigen, hver leiv er bare noen mm tykke. 
Deigen er lett å jobbe med, og jeg behøver ikke mel til utkjevling heller. Bruk fingrene og dra leiven sånn nogenlunde i form underveis i kjevlinga, du kommer fort inn i det. 
De blir ikke perfekt runde, men er ikke det sjarmen med hjemmelaget? 
Sett en teflonbelagt stekepanne på plata, på middels varme.  Legg en leiv i den tørre panna, og stek til du ser det begynner å boble på oversiden, ca 30-40 sekunder. Snu, og stek i 30 sekunder til. Legg tortillalefsene til avkjøling på en rist, og legg et vått, oppvridd klede over mens du steker videre på resten. 
Det gjør ingenting om lefsene overlapper hverandre under avkjøling.
Spis med det samme, eller pakk dem inn i folie og legg i en plastpose, da holder de seg noen dager i kjøleskapet. 
Disse er supergode, og på smak minner de meg litt om barndommens klappakaker. 
Passer til det meste! 🙂 
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *