En fyldig og god tomatsuppe som smaker like godt hjemme som i termos ute på tur.
Kan fint lages en dag i forveien, lag da alt etter oppskriften men vent med å tilsette fløten til suppen varmes opp igjen.
Vil du ha en mer utpreget smak av paprikaen, bruker du hele boksen/glasset.
Denne oppskriften metter 3-4 sultne munner, ha gjerne litt brød til.
olivenolje
1 liten løk, finhakket
1 gulrot, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss tomatpuré
2 bokser hakket tomat
ca 1/2 boks grillet paprika (finnes også på glass)
1 Maggi FondCup kyllingbuljong
3 dl vann
1 dl matfløte (vil du ha en rundere suppe, tilsetter du mer)
salt og pepper
1-2 ts sukker om ønskelig
Ha olivenolje i en gryte, og stek løk og gulrot på middels varme i ca 5 minutter.
Tilsett finhakket hvitløk, rør rundt, og ha oppi tomatpureen. La surre mens du rører i ca 1 minutt.
Ha så oppi tomatene, paprikaen (skjær den gjerne i mindre biter først), kyllingbuljongen og vann. Kok opp, og la koke under lokk på middels varme i 45 minutter. Rør rundt innimellom.
Trekk gryten av platen og ha fløten oppi. Bruk en stavmikser eller food processor til å kjøre suppen helt glatt.
Smak til med salt, pepper og sukker om ønskelig.
Toppes med en god olivenolje (prøv feks chiliolje for litt «omf», det er veldig godt!) og ferskrevet parmesan, og servér gjerne med godt brød ved siden av. Ungene liker veldig godt å ha litt pasta oppi også.
(Prøv gjerne med en dæsj lettrømme eller creme fraîche på toppen også, snadder!)
(Prøv gjerne med en dæsj lettrømme eller creme fraîche på toppen også, snadder!)
Håper det smaker. 🙂