Denne er like populær hos ungene som hos oss voksne.
Knallgod! Enkel å lage, og helt super å ha med på avslutninger, klubb, tapasbord eller spleiselag.
Og vil du ha en enda hurtigere variant, kjøper du ferdig paideig fra Tine.
Det ER lov å jukse innimellom. 🙂
Paideigen:
125 g smør
200 g hvetemel
2 ss kaldt vann
Skjær smøret i terninger. Ha hvetemelet og smørterningene i en food processor, og kjør til smøret har smuldret opp. Ha vannet over, og kjør en rask runde til. Ta deigen ut og samle den.
La den hvile i plast i kjøleskapet i maks 30 minutter.
La den hvile i plast i kjøleskapet i maks 30 minutter.
Kjevle deigen ut til den dekker hele paiforma, og prikk den med en gaffel.
Stek den på 200 grader i 10- 15 minutter.
Ta ut og sett til side, la ovnen stå på.
Fyllet:
1 pk karbonadedeig
1 ps tacokrydder, eller bruk hjemmelaget
1 dl vann
1 ts malt spisskummen
1 fedd hvitløk
1 dl vann
1 ts malt spisskummen
1 fedd hvitløk
3 egg
1/2 bx mager kesam
1 dl melk
ca 2 dl revet ost,
gjerne en blanding av cheddar og mozzarelle
gjerne en blanding av cheddar og mozzarelle
mais, løk, vårløk, paprika, oliven…det du ønsker av grønnsaker
(litt fetaost er også veldig godt, og avslutt gjerne med å knuse noen nachochips over)
Stek kjøttet og ha krydderet og vann over.
Tilsett finhakket hvitløk, og la surre noen minutter.
Tilsett finhakket hvitløk, og la surre noen minutter.
Rør sammen eggene med kesam og melk, og tilsett så osten. Bland godt.
Ha kjøttet og det du ønsker av grønnsaker over i den forstekte paibunnen.
Hell over eggestanden.
(Nachochips has på etter eggestanden)
(Nachochips has på etter eggestanden)
Stekes på 200 grader i 25-30 minutter.
Håper det smaker!