En annerledes pizza, men halloooo – så god!
Toppes med god spekeskinke etter steking, dette er virkelig snaddermat.
Venter du gjester lager du løken ferdig på forhånd, enkel og vidunderlig mat til et godt vennelag!
Lag din vanlige pizzabunn, så tar du
3 løk
3 ts smør
olivenolje
ca 1 ss honning
(vann)
1 ts tørket timian (ikke toppet)
en klype salt
pepper
(fikenbalsamico)
ca 150 g blåmuggost, f.eks Blå Selbu som er mild, men fyldig
4 ferske fiken
spekeskinke
ca 1 ss honning
(vann)
1 ts tørket timian (ikke toppet)
en klype salt
pepper
(fikenbalsamico)
ca 150 g blåmuggost, f.eks Blå Selbu som er mild, men fyldig
4 ferske fiken
spekeskinke
Rens løken og skjær den i tynne skiver.
Bland smør og olivenolje i en stor stekepanne, og stek løk på medium varme i 15 min. Ha over honning og stek videre i 10 min. Blir det veldig tørt, tilsetter du litt vann.
Ha oppi timian, en klype salt og litt pepper, og stek videre i noen minutter til.
Jeg liker å tilsette en god dæsj balsamico mot slutten, men dette kan utelates.
Fordel løken over pizzabunnen. Skjær ost og fiken i skiver og legg over løken. Avslutt med et dryss nykvernet pepper og risle litt ekstra honning over.
Stek pizzaen din som vanlig.
Toppes med en god spekeskinke, ekstra virgin olivenolje og gjerne et lite dryss maldonsalt ved servering.
Nyt!