Steriliser noen glass eller flasker, fyll dem med solbær og eddik,
og nyt smaken litt senere i høst!
Solbæreddik er nydelig til marinering av viltkjøtt, sauser, gryter eller rett og slett på salaten.
ca 2 dl solbær
2 dl eddik 7%
2 dl hvitvin, gjerne en tørr type
Skyll bærene og legg dem i et sterilisert glass.
Hell på like deler eddik og hvitvin, sett på lokket og la stå kjølig ca 3 uker.
Sil av bærene, og ha eddiken over på flasker.
Nå har du en fantastisk god solbæreddik som holder seg i mange, mange måneder fremover.
Oppbevar den gjerne kjølig.
Du kan eventuelt bruke like deler hvitvinseddik og solbær, samme framgangsmåte.
Og selvfølgelig kan solbæra byttes ut med både blåbær, bringebær eller krekling…alt blir knallgode eddiker!
Også er det jo supre gaver å gi bort!