Det er bærsesong, og kanskje har du også masse stikkelsbær i hagen som du ikke helt vet hva du skal gjøre med?
Prøv denne chutneyen til gode oster eller skinkesmørbrød, ved siden av kjøtt eller fisk, eller til koldtbordet.
En deilig chutney med masse smak!
Ca 750 g grønne stikkelsbær, vasket og renset
150 g løk (her kan du bruke både gul og rød), finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1,5 dl vann
200 g sukker
1 dl epleeddik Oliviers & Co
1 dl hvitvinseddik
(evt 1,5 dl hvitvinseddik og 0,5 dl eplejus)
1 ts salt (ikke toppet)
1 ts malt ingefær (ikke toppet)
ca 1/3 ts chilipulver
Ha stikkelsbærene, løk og hvitløk i en gryte, og hell vannet oppi.
Kok opp, og la koke i 10 minutters tid, til stikkelsbærene har sprukket opp.
Ha i sukker, eddikene og krydderet, og rør godt.
La koke uten lokk til den tykner, ca en times tid. Rør om av og til.
Ha på steriliserte glass mens den ennå er varm, sett lokk på og la avkjøle. Holder seg ca 3-4 uker i kjøleskap.
Jeg setter ett glass i kjøleskapet, resten fryser jeg og tar opp ved behov.
Håper det smaker!