Oppskriften på denne fantastiske løkterten er ikke min,
men jeg har fått lov til å dele den med dere.
Oppskriften er laget av Hilde Strømmen Bjørgo, og den kan VARMT anbefales.
(Spesielt om du elsker løk like mye som meg! 😉 )
(Spesielt om du elsker løk like mye som meg! 😉 )
Jeg gjorde det enkelt og brukte en ferdig paideig, noe som også gjør denne oppskriften perfekt på travle dager.
1 ferdig paideig, eller lag din egen
2 store, eller 3 mellomstore løk
olivenolje og smør
salt og pepper
1,5 dl matfløte
3 eggeplommer
revet muskatnøtt
ca 150 g gruyère-ost, revet
Rull paideigen ut på en stekeplate.
Skjær løken opp i strimler/biter, og ha i en stekepanne sammen med olivenolje.
La surre på middels varme til løken blir blank og lett karamellisert. Tilsett en klype salt, godt med pepper, og en god klatt smør, og la surre litt videre.
Ha oppi fløten og bland godt.
Trekk stekepannen av platen og tilsett eggeplommene. Rør godt.
Smak til med med revet muskatnøtt, jeg brukte ca 1/2 ts, og mer pepper.
Ha gjerne oppi en håndfull ost også.
Hell alt over paideigen, smør utover, og brett gjerne en liten kant rundt fyllet. Paien toppes med resten av den revede osten, og gjerne et ekstra dryss nykvernet pepper.
Stekes på midterste rille på 200 grader i ca 20 minutter.
Osten skal bli gylden og bunnen sprø.
Osten skal bli gylden og bunnen sprø.
Avkjøles lett, og nytes gjerne med et glass med noe godt i.
Håper det smaker!