Retromat og restemat.
Fylte paprika er knallgodt, og en super måte å bruke opp rester i kjøleskapet på.
De kan fylles med det meste, og de metter godt.
Her har jeg brukt chorizo, men du kan fint bytte det ut med f.eks. karbonadedeig. Vær isåfall mer raus med krydderet (doble det gjerne) og smak til med litt salt.
Du kan selvfølgelig også bruke vanlig paprika, i alle farger.
Denne oppskriften fyller 3 store søtpaprika, og er nok til 3 voksne.
3 søtpaprika
olivenolje
1 ps (125 g) jasminris Boil-in-bag
250-300 g rå chorizo (jeg brukte 4 stk fra Jacobs, fås i dagligvaren)
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts tørket timian
1/2 ts chilipulver
1 ts cumin
1/4 ts pepper
2 ss tomatpuré
4-5 finhakkede cherrytomater
2 stilker vårløk, strimlet
2 ss salsa (styrke etter ønske)
150 g fetaost i blokk (Legg av halvparten til topping)
en håndfull nachochips
Lag et langt snitt, ca 1 cm bredt, i paprikaene (se nederste bilde) og fjern frøene.
Legg paprikaene i en ildfast form.
Risle over olivenolje, og stek på midterste rille på 200 grader i 15 minutter.
Ta ut og sett til side, ikke slå av ovnen.
Kok risen etter anvisning på pakken.
Lag et snitt i skinnet på pølsene og dra det av. Ha pølsene i en stekepanne, og finhakk dem med en stekespade. Når kjøttet er nesten ferdigstekt, tilsetter du hvitløken og lar den surre med i ett minutt.
Ha så i krydderet og tomatpureén, og stek videre et par minutter.
Finn fram en skål, og ha risen og kjøttblandingen oppi.
Tilsett tomat, vårløk, salsa og ca 100 g smuldret fetaost. Bland godt, og smak evt til med salt/pepper.
Bruk en skje og fyll de forstekte paprikaene med blandingen. Dytt det godt nedi, og lag en god haug oppå. Ta resten av fetaosten og smuldre over, og knus nachochipsene med hendene og strø oppå.
Avslutt med et dryss nykvernet pepper.
Stekes på midterste rille på 200 grader i ca 15 minutter.
Slå på grillen de 2-3 siste minuttene for en ekstra sprø avslutning.
Følg med, veien fra sprøtt og godt til brent og kjipt er kort…
Servér gjerne med en grønn salat, rømme, salsa guacamole og lime.
Chiliolje er også godt å toppe med.
Chiliolje er også godt å toppe med.
Kos deg! 🙂