Jordbærpuré

I dag ble frysen fylt opp! 
Jordbærsyltetøy, jordbæris, og jordbærpuré, for å nevne noe. 
Skikkelig deilig å hente fram hjemmelaget på kalde, mørke vinterdager! 
Jeg lager en helt enkel jordbærpuré som er genial å fryse ned i mindre porsjoner. 
Denne bruker jeg som base til vinaigretter, jordbærsaus til å ha på is, riskrem, cottage cheese og yoghurt, til kaker, kremer og strawberry daiquiri, for å nevne noe. 🙂 
Ca 1 kg jordbær
ca 50 g sukker
(Mine jordbær var veldig søte, så jeg trengte lite sukker. Smak til)
saften av (i underkant av) 1/2 sitron
Vask og rens jordbærene, og del de største i to. 
Legg de oppi en food processor, hell over sukkeret og sitronsaften. 
Kjør til du får en helt glatt puré. 
Smak evt til med mer sukker eller sitron. 
Frys ned i små porsjoner, og nyt smaken av sommer når dagene blir mørkere og minusgradene mange…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.