I dag ble frysen fylt opp!
Jordbærsyltetøy, jordbæris, og jordbærpuré, for å nevne noe.
Skikkelig deilig å hente fram hjemmelaget på kalde, mørke vinterdager!
Jeg lager en helt enkel jordbærpuré som er genial å fryse ned i mindre porsjoner.
Denne bruker jeg som base til vinaigretter, jordbærsaus til å ha på is, riskrem, cottage cheese og yoghurt, til kaker, kremer og strawberry daiquiri, for å nevne noe. 🙂
Ca 1 kg jordbær
ca 50 g sukker
(Mine jordbær var veldig søte, så jeg trengte lite sukker. Smak til)
saften av (i underkant av) 1/2 sitron
Vask og rens jordbærene, og del de største i to.
Legg de oppi en food processor, hell over sukkeret og sitronsaften.
Kjør til du får en helt glatt puré.
Smak evt til med mer sukker eller sitron.
Frys ned i små porsjoner, og nyt smaken av sommer når dagene blir mørkere og minusgradene mange…