Gulrotkake ala Oliviers & Co

Dette er en oppskrift vi har brukt masse på jobb,
men jeg har byttet ut vanlig hvetemel med speltmel.
Det høres kanskje rart ut med sammelt mel i en kakerøre, men her funker det utrolig godt og gir kaken mer tekstur.
Sitronoljen gir kaken en nydelig smak, og gjør den også fantastisk saftig.
Anbefales!
4 egg
2,5 dl sukker
 1,5 dl sitronolje (Oliviers & Co)
2 dl siktet speltmel
1 dl sammalt speltmel
2 ts natron
2 ts kanel
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
 ca 5 dl finraspet gulrot
Topping: 
100 g romtemperert Kviteseidsmør (eller annet godt smør)
100 g melis
1 ts vaniljesukker
200 g Philadelphia kremost, romtemperert
1 ss sitronolje
(Pst: Toppingen er sååå god at jeg alltid lager 1,5 porsjon. Ekstra topping, ekstra godt…)
Pisk egg, sukker og sitronolje godt sammen.
Bland sammen alt det tørre, og rør det godt inn i eggeblandingen.
Gulroten røres inn til slutt.
Stekes i en liten langpanne (ca 25×35)  med bakepapir på 180 grader i ca 1 time.
Pisk smøret og melisen sammen til det får en kremaktig konsistens, og bland inn kremosten og oljen. Pisk alt jevnt, og smør på den avkjølte kaken.
Ha gjerne noen friske bringebær på også.
Beste gulrotkaken jeg vet om! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.