Gazpacho er en kald suppe, og den kan lages i utallige varianter.
Min variant er med moreller og basilikumolje, og den er uten løk for de som ikke tåler det.
Denne oppskriften gir en smakfull forfriskning til 2 personer, doble den gjerne så blir den et deilig mellommåltid.
ca 200 g moreller
ca 40 g rød paprika
1-2 cherrytomater ( jeg brukte 1 litt stor cherrytomat fra klase)
ca 0,4 dl basilikumolje
saften av 1/2 sitron
1 klype salt
1/2 fersk mozzarellaost
ristede pinjekjerner
Fjern steinen fra morellene.
Ha morellene oppi en blender sammen med paprika, tomat og basilikumolje. Kjør til det er glatt, smak så til med sitronsaft og salt.
Jeg liker denne litt syrlig, så jeg bruker all saften fra sitronen, kanskje er du fornøyd med mindre.
Sett kaldt i kjøleskapet i et par timer.
Hell suppen i to porsjonsskåler eller glass, og servér med fersk mozzarellaost skåret i tynne strimler og ristede pinjekjerner.
Nyyyt!
Dette er skikkelig deilig sommermat!
(Jeg bruker basilikumoljen fra Oliviers & Co.)