Anderagu med italienske smaker

Anderagu. Enda en favoritt.
Jeg elsker disse sausene og grytene som skal stå og småputre i flere timer!
Denne er enkel å lage, og blir fantastisk fyldig og god i smaken.
Oppskriften metter 4 personer. 
(Eller gir deg en knallgod restelunsj dagen etterpå:)
olivenolje
4 andelår
2 løk, finhakket
1 gulrot i terninger
2 store fedd hvitløk, finhakket
2 ts kanel
2 ts hvetemel
2,5 dl rødvin
2 x 400 g bx hakket tomat
2,5 dl kyllingkraft
3 kvister rosmarin, riv av bladene
2 laurbærblad
1 ts sukker
salt og pepper
2 ss melk
Varm oljen i en stor jerngryte, og brun andelårene på begge sider. 
Legg over på fat og sett til side.
Ha løk og gulrot oppi gryta og la surre til løken mykner, ca 5 minutter. Tilsett hvitløk, la surre med i 1 minutt, og tilsett kanel og hvetemel. La surre i ytterligere 1 minutt.
Legg andelårene tilbake i gryta, og ha oppi vin, tomater, kraft, urter, sukker, salt og pepper. Kok opp, senk så varmen, og la stå og småputre under lokk i 2 timer. Rør om innimellom.
Løft så andelårene forsiktig ut av gryta. Bruk en gaffel for å fjerne kjøttet fra beina. Fett og bein kastes, kjøttet finrives og has tilbake i gryta.
Ha oppi melk, og la småkoke i 15 minutter uten lokk. 
Servér gjerne med pappardelle, tagliatelle eller annen pasta, og topp med olivenolje og ferskrevet parmesan. 
Nyt!

(Den originale (engelske) oppskriften er fra bbc goodfood.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *