2 variasjoner over pizza med aprikos

«Aprikos på pizza?? Er det noe godt, da??»
Spurte mannen. 
«Dette lager vi definitivt flere ganger!!» 
Sa mannen. Mett og særdeles fornøyd. 
Det ble to varianter, og begge to var utrolig gode. Kanskje synes du det høres helt merkelig ut, men prøv! Jeg er ganske sikker på at du kommer til å bli overrasket! 🙂
 Lag din vanlige pizzadeig. 
 Jeg lager tynne pizza, og steker på PizzaPro bakestål. Har du ikke dette, gjør du som du pleier, bare kjevle deigen litt tynnere. Godt blir det uansett. 🙂  
Nr 1: Pizza med aprikos-og sennepssaus


Denne oppskriften er til 2 porsjonspizza:
olivenolje
1/2 løk, finstrimlet
ca 1 dl fersken- og aprikossyltetøy 
(Det jeg brukte er fra O&Co, her kan du fint bruke et rent aprikossyltetøy heller.)
1 ts sennep med oliven og grønn sitron (O&Co)
1 ss oreganoeddik (O&Co)
1/2 ts salt
1/2 blokk fetaost
ruccola
2-3 ferske aprikos
spekeskinke
parmesan
Ha oljen i en stekepanne, og stek løken til den begynner å karamelliseres. Ha oppi syltetøy, sennep, eddik og salt, og rør godt. Kok opp, senk varmen, og la småputre et par minutter. 
La avkjøle litt, og smør det så over pizzabunnen.
Bryt fetaosten opp i mindre biter, og fordel over sausen. Ha gjerne litt olivenolje på, og sett den så inn i ovnen for steking. 
Dra skallet av aprikosene, del de i to og fjern steinen. Skjær dem så i mindre båter. 
Når pizzaen er ferdigstekt, legger du på ruccola, spekeskinke og aprikosbåtene, og topper det hele med ferskrevet parmesan og en god olivenolje. 
Klar, ferdig, spis.
Håper det smaker!
Nr 2: Pizza med blåmuggostsaus og marinerte aprikos og fersken


Oppskriften er til 2 porsjonspizza: 
olivenolje
1/2 løk, finstrimlet
4-5 ss god olivenolje
1/2 ts tørket timian
1/4 ts nykvernet pepper
4-5 ferske aprikos
1 fersken
ca 50 g Blå Selbu
1/2 bx mager kesam
(revet ost)
ruccola 
spekeskinke
parmesan
Ha olje i en stekepanne, og stek løken til den begynner å  karamelliseres. La avkjøle.
Ha olivenoljen i en skål, og rør inn timian og pepper. Ha også løken oppi.
Dra skallet av aprikosene og ferskenen, ta ut steinene, og del dem i mindre biter. 
Legg oppi oljeblandingen, og rør forsiktig sånn at alt blandes godt. 
La gjerne stå i 15-20 minutter. 
Bland blåmuggosten og kesam sammen. Jeg brukte bare gaffel og rørte det jevnt, om du ønsker kan du gjerne bruke stavmikser e.l. 
Smør blåmuggostsausen over pizzabunnen. Ha løken over. 
 Fordel den marinerte frukten over, pass på og få med deg den gode oljen også. 
Om du ønsker, har du litt (og da mener jeg litt, ikke dekk pizzaen) revet ost over før du setter den inn i ovnen. Stek pizzaen som vanlig. 
Når den er ferdigstekt, legger du på ruccola og spekeskinke, før du topper med parmesan og gjerne en god olivenolje. Et dryss nykvernet pepper er også godt. 
NYT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *