En deilig middagssalat med en god saftig kylling med masse smak. Hva du putter i salaten kan jo varieres i det uendelige, dette er varianten jeg lager.
Her har jeg brukt ferdig fajitaskrydderblanding fra butikken, om du har en egen hjemmelaget variant, bruk den. 🙂
(Prøv forresten å grille fajitasmarinert kylling en gang. DET er godt, det!!)
2 kyllingfileter
1 ps fajitaskrydder
0,5 dl olivenolje
1 hel hvitløk
grønn salat etter ønske
søt paprika
avokado (og litt limesaft)
rødløk
agurk
mais
druer
fetaost (bĂĄde marinert og i blokk gĂĄr fint)
spekeskinke
nachochips
Hell olivenoljen og fajitaskrydderet i en brødpose, og bland godt. Legg kyllingfiletene oppi, lukk posen og rist godt på den sånn at marinaden dekker filetene. Knyt igjen og legg kaldt noen timer.
Har du glemt ĂĄ marinere pĂĄ forhĂĄnd, gĂĄr det HELT fint ĂĄ steke kyllingen med det samme.
Legg kyllingfiletene i en ildfast form (marinaden skal ikke helles i forma). Kutt toppen av en hel hvitløk, og vend den inn med olivenolje. Sett den i forma sammen med kyllingen. Ha folie over, og sett i ovnen på 200 grader i 20 minutter.
Ta folien av, og stek videre i ca 10 -15 minutter.
La kyllingen ligge i 10 min før du skjærer den i skiver.
Lag salaten. Del alt i passe biter og bland sammen.
Avokadoen legger du i en skål for seg selv, og presser over limesaft, før du blander med resten av salaten. På denne måten unngår du at avokadoen blir brun.
Knus nachochips med hendene og strø over, og rull spekeskinken sammen til små munnfeller som du fordeler over salaten.
Skjær kyllingen i skiver, og legg oppå salaten.
Bruk en kniv og trekk de bakte feddene ut av hvitløken. Ha dem oppi salaten, eller – om du synes det blir for voldsomt, smør dem pĂĄ brødet/tortillalefsene om du velger ĂĄ ha det pĂĄ si’.
Om du har chiliolje og pasjonsfrukteddik, er dette en super kombinasjon til akkurat denne retten.
Eller du kan toppe med en vellagret balsamico eller tacosaus etter eget ønske.
Servér gjerne med litt kesam, salsa og tortillalefser.
God middag! 🙂