Grillet andebryst med appelsinsaus

En nydelig rett som slett ikke er vanskelig å lage. 
Andebrystet får sprø svor, og kjøttet blir deilig mørt og saftig. 
Appelsinsausen er superenkel og er laget uten løk da mange ikke tåler dette, men får ekstra smak og litt «sting» fra basilikum og chili. Kan fint brukes til kyllingretter også. 
Og ja, jeg anbefaler å grille noen skiver appelsin til. Det er skikkelig snadder!

2 andebryst 
salt og pepper
Glaze:
4 ts lagret balsamico 
1 ts appelsinblomsthonning (fra Oliviers & Co) eller annen honning
saften av en 1/2 appelsin
Bruk en skarp kniv og skjær rutemønster i fettet på andebrystet. Skjær helt gjennom til kjøttet, men ikke i kjøttet. Salte og pepre, og sett til side. 
Lag glazen. Bland sammen balsamico, honning og appelsinsaft, rør godt. Denne skal smøres på kjøttet underveis i grillingen. 
Appelsinsaus: 
1,5 dl appelsinjuice
1,5 dl ferskpresset saft fra appelsin
1 ts appelsinblomsthonning (evt annen honning) 
100 g smør, romtemperert
1/2 ts tørkede chiliflak (mindre om ønskelig)
en håndfull basilikumblader (min håndfull var 6 gram)
salt og pepper
1 appelsin i skiver, uten skall
Press saften ut av appelsinene, og ha oppi en liten kasserolle sammen med juice og honningen. 
Kok opp, og la det koke inn til rett under halvparten. Dette kan ta bortimot en halvtime, rør om innimellom. 
Finn frem en liten skål. Bruk en gaffel og bland smøret sammen med basilikumbladene og den tørkede chilien. 
Når appelsinsausen begynner å tykne, drar du kasserollen av platen. Rør inn smøret, litt om gangen. Smak til med salt og pepper. La sausen hvile i ca 10 minutter før du heller den gjennom en sil, og får en helt gul og glatt saus. Varm den evt opp igjen rett før servering. 
Når grillen er klar (vi bruker kun kullgrill) skal andebrystene på, med fettsiden ned. Du vil fort erfare at det ikke er bare, bare. POFF, sier det, og det er flammer overalt! Andebrystene må flyttes på fortløpende… Akkurat det ga vi opp, og snudde kjøttsiden ned heller. 
Vi hadde veldig varm grill, og 1 minutt var nok til å få fin stekeskorpe på den siden. Pensle svoren en gang med glaze.
Snu så fettsiden ned igjen, og grill på indirekte varme til steketermometeret viser 58 grader. 
Pensle andebrystene flere ganger underveis med glazen. 
La andebrystene hvile i ca 10 minutter før du skjærer de opp. 
Appelsinskivene legges på grillen, og skal ikke snus. La ligge til de såvidt har fått farge på ene siden.
Servér andebrystet med appelsinsaus og grilla appelsinskiver. 
Jeg lagde en potetmos med pastinakk og et hint av trøffel til, det kan absolutt anbefales, men det er også godt med stekte eller saltbakte poteter, ris eller ovnsbakte rotgrønnsaker til. 
Håper det smaker! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.