Gratinerte tomater

Dette er knallgodt tilbehør til både kjøtt og fisk, og midt i blinken til grillmaten!
Smaker fantastisk helt alene, gjør seg godt på et tapasbord (nydelig til spekemat), og kan fint serveres som en enkel forrett med godt brød til.
Denne oppskriften er til 2 personer
2 bifftomater
olivenolje
salt og pepper
1 pk Tine kremost med pepper
fersk timian, finhakket (et par klyper)
1 fedd hvitløk, finhakket
2 toppede ss ferskrevet parmesan
2-3 salte kjeks, knuste
Del tomatene i to, og bruk en liten skje til å ta ut tomatkjernene.
(Ta gjerne vare på dette, frys det ned og bruk det i en tomatsaus ved en senere anledning.)
Legg tomatene i en ildfast form, risle over olivenolje og krydre med nykvernet pepper og salt.
Stekes på 160 grader i ca 20 minutter. 
Ta forma ut av ovnen, og øk varmen til 180 grader. 
Bland kremosten med litt fersk timian, finhakket hvitløk og revet parmesan, bruk en gaffel til å røre det godt sammen. 
Fordel ostemassen oppi tomatene, og strø de knuste kjeksen over. 
Kverne litt ekstra pepper over til slutt. 
Sett inn i ovnen igjen og stek i 10-15 minutter.
Dette er min variant av en oppskrift fra kokeboken «Bare mat» av Eyvind Hellstrøm. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.