Rullekake med basilikumkrem, ferskencurd og moreller

Mammas gode rullekake i nye sommerklær. 
Og basilikum i kremen, ja det er skikkelig godt!
Lover. 🙂 
Begynn med ferskencurden, så får den stå og avkjøle seg mens du lager alt det andre. 
(NB. Dette er en stor porsjon. Fordi jeg, i tillegg til å ha det på kaken, spiser det på cottage cheese og yoghurt. Kan også fryses og bare vispes sammen igjen før bruk.)
3 stk fersken
1,25 dl sukker
4 eggeplommer
3 ss ferskpresset sitronsaft
75 g smør
Kok opp vann i en stor kasserolle. Dette blir vannbadet curden skal «kokes» i. 
Ta skinnet av fersknene og del dem i mindre biter. Jeg hadde alle bitene i beholderen til stavmikseren, og kjørte til jeg fikk en fin puré. Sett til side. 
Ha eggeplommene og sukkeret i en mindre kasserolle, og visp det sammen. Tilsett ferskenpuréen og sitronsaften, rør det godt sammen. Sett så denne kasserollen over i vannbadet, og rør rundt til curden tykner og får konsistens omtrent som en tykk vaniljesaus. Dette kan ta bortimot 20 minutter. Ta kasserollen ut av vannbadet, og rør inn smøret, litt om gangen. 
Sett så til side for avkjøling. Curden vil tykne mer når den står. 
Mammas rullekake: 
4 egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1/4 ts bakepulver. 
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha bakepulveret sammen med melet, og sikt det over i eggedosisen,  bruk en slikkepott til å vende det inn. 
Ha røren over på et stekebrett med bakepapir, og stek på midterste rille i 8-10 minutter på 200 grader. Følg med, kaken må ikke bli for mørk. 
Ha et bakepapir på benken, og strø sukker over. 
Hvelv kaka oppå. Ta papiret som kaka er på forsiktig av, og legg det løst over igjen med et vått og kaldt kjøkkenhåndkle på toppen. La avkjøle. 
Basilikumkrem: 
Ca 2,5 dl kremfløte
30 g sukker
8-10 store basilikumblad
Ha sukker i en morter, og riv basilikumbladene oppi. 
Mos bladene og jobb dem inn i sukkeret. Når alt er godt blandet har du et sukker med en nydelig grønnfarge.
Ha fløten i en bolle, og pisk til krem. Når den begynner å tykne tilsetter du basilikumsukkeret, og pisker ferdig. 
Del morellene og ta ut steinen.  Bruk så mye moreller du selv ønsker, jeg synes selv jeg hadde litt lite i denne gangen…
Når rullekaken er avkjølt, fordeler du basilikumkremen over. Ha ferskencurden oppå der igjen, og du… du kan godt være raus med mengden. 🙂 Avslutt med morellene. 
Rull kaken sammen, og ha litt av ferskencurden på toppen. Pynt gjerne med litt moreller og basilikumblader. Sett den kaldt til servering, eller (det beste alternativet) skjær deg et stykke og smak på den med det samme! 
Jeg sa jo den var god, sant!? 😉 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.