Maissuppe

Jeg er så glad i denne maissuppen! 
Den er fyldig, mettende og fantastisk på smak. 
400 g mais fra boks
4 mellomstore poteter, skrelt og skjært i terninger
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss mild olivenolje 
vann (mengdeforklaring i framgangsmåten)
3-4 dl fløte, evt H-melk
smak til med salt og pepper
Garnityr:
100 g mais
100 g bacon
vårløk
Sil vekk laken fra maisen, og ha i en gryte sammen med potet, løk, hvitløk og olivenolje. 
Stek på middels varme i 3-4 minutter.
Ha vann i gryten, nok til å dekke grønnsakene, og kok opp. La småkoke til potetene er møre
Mens grønnsakene koker steker du bacon (og mais om ønskelig) i en liten panne på middels varme.
Når potetene er møre kjører du blandingen med en stavmikser. Tilsett fløte eller melk til du har ønsket konsistens på suppa. Jeg liker den best litt tykk og kremet. 
Smak til med salt og pepper.
Toppes med stekt bacon, mais og vårløk. Nam!
(Oppskriften er opprinnelig fra bloggen til Hobbykokken, jeg har lagt til hvitløk)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.