Du vet de der bananene som alltid blir liggende for lenge?
De som tilslutt er mer brune enn gule? Kanskje til og med helt svarte og myke??
De, de er helt PERFEKTE til dette saftige bananbrødet!
Bare prøv, jeg lover at det blir skikkelig snadder!
Dette er favoritten til min eldste sønn Brage på 7 år. 🙂
120 g smør
180 g brunt sukker
3-4 overmodne bananer, moste
2 egg
1 ts ekte vaniljesukker
1 ts kanel
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
3/4 ts natron
3 ss lunken melk
180 g brunt sukker
3-4 overmodne bananer, moste
2 egg
1 ts ekte vaniljesukker
1 ts kanel
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
3/4 ts natron
3 ss lunken melk
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Rør smør og sukker «hvitt». Pisk inn de moste bananene. Tilsett egg, vanilje, kanel og en bitteliten klype salt. Rør godt sammen.
Sikt inn mel og bakepulver, og rør til det blir jevnt.
Rør natronen inn i melken og bland i røra.Fordel røra i ei smurt eller bakepapirkledd brødform. Stek i 50-60 minutter i midten av ovnen.
Brødet skal være sprøtt på toppen.
Serveres varmt eller kaldt, med eller uten smør eller pålegg.
Brødet holder seg i mange dager om det ligger luftett.
Håper det smaker.