Knallgodt til taco, grillmat, fiskeretter…og koldtbordet!
Eller bare på skiva. 🙂
Eller bare på skiva. 🙂
1 dl 7% eddik
2 dl demerarasukker,
eller 1 dl brunt sukker og 1 dl hvitt sukker
3 dl vann
Saften av 1 sitron eller lime
1 laurbærblad
1 stjerneanis
3-4 store rødløk, i tynne skiver
2 dl demerarasukker,
eller 1 dl brunt sukker og 1 dl hvitt sukker
3 dl vann
Saften av 1 sitron eller lime
1 laurbærblad
1 stjerneanis
3-4 store rødløk, i tynne skiver
Skrell av de tørre lagene på rødløken, og skjær i skiver.
Kok opp eddik, sukker, vann, sitronsaft, laurbærblad og anis. Tilsett løken og kok opp igjen.
La alt stå og trekke (ikke koke) i 10-15 minutter.
Ha løk og lake over på varme, steriliserte glass.
Skru til lokket og sett opp ned mens innholdet avkjøles.
Kan fint oppbevares i kjøleskapet i et par måneder.
La alt stå og trekke (ikke koke) i 10-15 minutter.
Ha løk og lake over på varme, steriliserte glass.
Skru til lokket og sett opp ned mens innholdet avkjøles.
Kan fint oppbevares i kjøleskapet i et par måneder.
Om du ønsker, kan du la løken renne litt av seg på et fat med tørkepapir før servering.