Pannestekt torsk med pepperrot-sabayonne og godt tilbehør

En nyyyydelig middag som er ferdig på en time. 
Sausen er latterlig god (ja, faktisk), og sammen med karamellisert løk og fennikel, gratinert tomat og saltbakte poteter blir dette et måltid du garantert vil spise flere ganger. 
Ingenting slår et godt fiskemåltid, spør du meg! 🙂 
Oppskriften gjør 2 personer særdeles mette og fornøyde.
Begynn med de saltbakte potetene:
250-300 gram Amandinepoteter, mandel- eller nypoteter
grovt salt 
(kjøp sånne poser på 4 kg i dagligvaren, den koster 15 kroner og da har du også til neste gang. Det går med litt salt.) 
Vask og tørk potetene. 
Hell et lag grovt salt i en jerngryte eller en ildfast form, det skal dekke bunnen. Legg potetene oppi, og hell på grovt salt til det dekker potetene helt. 
Settes i ovnen på 200 grader i 45-60 minutter. Bruker du små poteter holder det gjerne med 45 minutter, bruker du litt større lar du de stå i en time.
Plukk forsiktig ut potetene, børst av det meste av saltet og legg dem over i en skål. 
(Er potetene ferdig før resten av maten, bare la dem ligge i saltet i ovnen til alt er klart.)
Karamellisert løk og fennikel: 
olivenolje
5 sjalottløk
1 fennikel
1 ts sukker
salt og pepper
Skjær løk og fennikel i tynne skiver, bruk gjerne mandolin om du har. Stekes med olivenolje til det tar farge, pass på at det ikke brennes. Tilsett sukkeret mot slutten, og la det smelte inn. Smak til med salt og pepper. 
Oppskriften på gratinert tomat finner du i mitt forrige innlegg her
Pannestekt torsk: 
4-500 gram torskefilet
olivenolje og smør
salt og pepper
1 fedd hvitløk, delt i to (kun med som smakstilsetting under stekinga.)
Del fileten i passe serveringsstykker, og ha på salt. La saltet ligge på fisken i en halvtimes tid, tørk godt av med papir. 
Ha olivenolje i en stekepanne sammen med hvitløken, og legg fiskestykkene oppi med siden der skinnet har vært ned. Kverne pepper over, og stek i 3-4 minutter. Tilsett en klatt smør mot slutten av steketiden, og pass på at alle fiskestykkene får en smak av smør over seg. Snu fisken, og slå av plata. Nå skal den bare stå og godgjøre seg på ettervarmen. 
Pepperrot-sabayonne til to:
1 eggeplomme
1 ss kaldt vann
1,5 ss ferskrevet pepperrot
2-3 ss ferskpresset sitronsaft 
50 g kaldt smør
kajennepepper og salt
Ha eggeplommen og vann i en liten kjele, og pisk dette kaldt til dobbel størrelse, ca 2 minutter. 
Sett så kjelen på lav varme (bruk evt vannbad) og pisk kontinuerlig til blandingen blir kremaktig. (NB! Må IKKE koke!)
Trekk så kjelen bort fra varmen, og slå av plata. Tilsett pepperrot og sitronsaften, og rør tilslutt inn det kalde smøret, bit for bit. Konsistensen skal være luftig og lett. Smak til med salt og kajennepepper, og servér! 
Nå er alt klart til å nytes på én og samme tallerken, gjerne i godt selskap med god drikke til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *