salt og pepper
olivenolje
Krydre biffen og stek i olivenolje på middels varme til kjøttsaften begynner å piple på oversiden. Snu kjøttet, og stek videre til det pipler ut rosa kjøttsaft. Ta stekepanna av platen, og la biffen hvile i 5-10 minutter.
1 rødløk
1/2 gulrot, raspet
ca 100 g sukkererter
1/2 rød paprika
3/4 agurk
1 håndfull fersk bladpersille eller koriander, finhakket
3-4 kvaster fersk mynte, finhakket
1-2 ss sesamfrø, ristede (evt cashewnøtter)
Finhakk alle grønnsakene og ha det i en bolle. Bland inn finhakket persille (eller koriander) og mynte. Riste sesamfrøene lett på en tørr stekepanne, og sett til side.
Lag dressingen:
2 ss fish sauce
2 ss soyasaus
2 ss ferskpresset limesaft
1-2 ts brunt sukker
1 fedd hvitløk
1/2 rød chili, eller 1 ts chiliolje
Finhakk hvitløk og chili, og bland sammen alle ingrediensene. Rør godt til sukkeret er løst opp.
La gjerne stå en halvtime.
Hell dressingen over grønnsakene, og bland godt.
Fordel salaten utover et fat, skjær ytrefileten i skiver og legg over salaten. Ha sesamfrøene over.
Jeg var tom for sesamfrø, så da ble det finhakkede cashewnøtter som stand-in, det funket helt finfint. Det går også helt greit å utelate både frø og nøtter.
Nyt salaten i godt selskap med god drikke. 🙂