Med hasselnøtthonning i svingene

Søte, deilige snurrer som smaker fantastisk rett fra ovnen, men det er ingenting i veien for å fryse dem heller.
 Nyt dem til en god kopp kaffe, et glass melk eller ta dem med ut på tur. 🙂
Finfine å bake sammen med barn, som disse på bildet ble.
125 g smør
5 dl melk
50 g gjær
125 g sukker
800-900 g hvetemel
1 glass hasselnøtthonning fra Oliviers & Co
1 plate lys kokesjokolade, grovhakket
(Evt finhakkede, ristede hasselnøtter)
Egg til pensling
Smelt smøret og ha i melken. Varm blandingen til ca 37 grader. 
Smuldre gjæren i en bolle, og rør den ut med litt av melkeblandingen. 
Ha i resten av væsken, og tilsett sukker og mel. Jeg har i 3/4 av melet, og tilsetter så litt om gangen sånn at deigen ikke blir for fast. 
Kjør deigen i kjøkkenmaskin, minst 4 minutter. Den skal være myk og smidig, og ikke klissete.
La heve under plast i 45 minutter. 
Kjevle ut deigen på en melet overflate. Jeg kjevler den ut som et rektangel til den er ca 1/2 cm tykk.
Sett hasselnøtthonningen noen minutter i et varmt vannbad, eller gi den noen sekunder i mikroen. Dette gjør den lettere å smøre utover leiven. 
Fordel honningen utover med en skje (det skal være mer enn et tynt lag på), og dryss finhakket sjokolade over. 
Vil du bruke hasselnøtter på, strør du det også over nå. 
Rull leiven sammen fra langsiden, og skjær den i biter på ca 2 cm. Legg snurrene på en stekeplate med bakepapir, og la etterheve under et klede i ca 45 minutter.
Pensle med egg. 
Stekes midt i ovnen på 225 grader i 10-12 minutter. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.