Fylte pastarør med trøffelsaus

Jeg ELSKER trøffel! Trøffel i potetmos, på pasta, til egg, i risotto…den smaken av umami er bare helt fantastisk! 
Jeg er så heldig å ha lett tilgang på skivede sommertrøfler gjennom jobben min, noe som medfører at det står ganske ofte på menyen her. Har du ennå ikke smakt det, kan det virkelig anbefales!
Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Jeg brukte ca 250 g paccheri (korte pastarør) fra Oliviers & Co, men her kan du også bruke cannelloni e.l. 
Mens pastaen koker forbereder du fyllet:
6 store champignon eller annen sopp
3 fedd hvitløk
ca 150 g godt bacon
1 liten løk
2 gode never spinat
pepper og timian
2 ss kesam
olivenolje
Skjær soppen og baconet i passe biter, og finhakk løk og hvitløk. 
Ha alt i en stor gryte eller stekepanne med olje, og stek til løken er blank og baconet gjennomstekt. Ha spinaten over, og stek til den faller sammen. Krydre med pepper og timian.
Slå av platen, og rør inn 2 ss kesam og la avkjøle litt. 
Fyll så pastarørene med blandingen, og legg dem i en smurt ildfast form.
(Denne mengden fylte 24 stk korte pastarør her)
Trøffelsaus: 
3 dl kremfløte
1/2 beger Maggi kyllingfond ( eller er du så heldig å ha egen kraft, bruk den)
1 toppet ts sommertrøffel i skiver (jeg bruker den fra O&Co)
1 ts av oljen trøffelen ligger i
liiiten klype trøffelsalt
pepper
Gruyere, evt pecorino eller parmesan.
Ha kremfløten og halve begeret med fond i en gryte, og kok opp på svak varme mens du rører. Skru så ned varmen, og tilsett finhakket trøffel og oljen. 
La småputre et par minutter. Smak til med pepper og litt trøffelsalt.
 Hell så trøffelsausen over pastarørene, pass på at du får med alt i gryten.  
Riv godt med gruyere over, og ha gjerne noen ekstra skiver trøffel oppå om ønskelig. Stek midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. 
La hvile 5 minutter, åpne en god rødvin (gjerne fra Piemonte) og NYT!
Kan fint toppes med trøffelolje og ferskrevet ost. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *